Categorie: "Mac OS X"

OS X update 10.5.7 kent geen PAL

Europese bezitters van een Mac zijn mooi genaaid door de nieuwste update van Apple: 10.5.7. In deze update zitten alleen nog maar op NTSC gebaseerde schermresoluties, waardoor digitaal aangestuurde beeldschermen (DVI, HDMI) een uitgerekt beeld vertonen, of in het geheel niets meer.

Wel NTSC, geen PAL.

Mac werkt niet meer goed na update

Steeds meer gebruikers van Macbooks klagen over een slecht werkend systeem na de laatste update Mac OS X 10.5.6. Dit betreft de laatste update van het Leopard-besturingssysteem. Apple heeft inmiddels een speciaal hulppagina in het leven geroepen om de problemen te verhelpen bij de installatie van de update.

Apple bracht eerder deze week een veiligheidsupdate uit, die in totaal 21 lekken dicht en zorgt voor een betere werking van de synchronisatiedienst MobileMe. Op het Apple-forum doken berichten op van Mac-gebruikers met problemen tijdens het installatieproces of luide geluiden bij het opstarten en problemen met Bluetooth.

SimCity ook voor de iPhone

SimCity komt uit op de iPhone en iPod Touch. Steeds meer spelstudio’s ontdekken dat de Apple-gadgets uitstekende verkooppunten zijn voor games.

SimCity is al jaren populair. Het spel kwam in 1989 voor het eerst op de markt en is op een groot aantal verschillende spelcomputers te vinden.

Mac versus PC

Apple gaat gewoon nog even door met zijn Mac versus PC campagne. De kerststemming zit er ditmaal goed in.

Hoe verwijder je een koppig .dmg bestand?

Soms worden op de Mac geopende .dmg bestanden niet verwijderd in Finder. Om de een of andere reden zitten ze ‘vast’ in het besturingssysteem. Daar is gelukkig een gemakkelijke met de hulp van de Terminal.

Open de Terminal en ga naar de directory /Volumes. Als je daar bent typ je de volgende string:

if (typeof(dartarguments6)!=’undefined’) {
if (typeof(et_ord)==’undefined’) et_ord=Math.floor(Math.random()*10000000000000000);
if (typeof(et_tile)==’undefined’) et_tile=1;
document.write(”);
}

hdiutil detach ImageName

De ImageName is hoofdlettergevoelige en is de naam van het dmg bestand. Geef één keer Enter en het dmg-bestand wordt losgekoppeld.

Nieuwe dienst Windows Live Sync

Synchroniseer je bestanden met Windows Live Sync. Windows Live Sync is vanaf nu beschikbaar voor Windows en Mac. Geen trial of beta, niet de oude naam Windows Live Foldershare maar een echt vernieuwde dienst: Windows Live Sync. Sync is in het Nederlands beschikbaar,is geintegreerd met Windows Live ID, je kunt 20 mappen uploaden met maximaal in iedere map 20.000 bestanden.
Met Windows Live Sync kun je hele mappen automatisch laten syncen tussen verschillende PC’s. Zo blijft je muziekcollectie gesynchronsseert tussen de werk-pc en de thuis-pc. Sync is meteen ook een backup voor als een je harde schijven ermee ophoudt.

Maar je kunt meer met Sync. Je kunt bijvoorbeeld ook mappen & bestanden delen met anderen: erg handig als je grote bestanden hebt die je niet kunt mailen. Gisteravond zag Windows Live Sync het licht.

Spelen met Paparazzi

(Mac only) Met Paparazzi schermfoto’s maken van een website gaat handig en doeltreffend. Gewoon met je Mac schermfoto’s maken is niet erg handig. Een schermfoto van een webpagina kun je bijvoorbeeld maken met een toetscombinatie. De schermfoto plak je in Photoshop. Het is ook mogelijk om via Browsershots een fullsize schermfoto op te vragen. Dit alles kost veel tijd en wanneer je veel schermfoto’s moet maken ook ergernis en moeite.

Paparazzi maakt dat net iets gemakkelijker. Geef de URL in van de website en er wordt een schermfoto gemaakt.

Updates voor nieuwe Macbooks

De nieuwste lichting Macbooks, Macbook Pro’s en Macbook Airs hebben problemen. Apple lanceert daarom verschillende updates, om de computers stabieler te maken. De patches passen enkele crusiale functies van de verschillende nieuwe hardwarecomponenten aan. Er is een update voor de chip op het moederbord van de nieuwe Macs dat zorgt voor het stroombeheer. Ook is er een update voor de EFI-bootrom, dat zorgt voor het opstarten van de notebook. De update moet ook problemen met USB-apparaten oplossen.

De updates zijn uitsluitend bestemd voor de nieuwe generatie Macbooks en Macbook Pro’s.