Categorie: "Van de auteurs"

Britse politie mag pc’s hacken

Het nieuwe jaar begint slecht met een zeer heftige ontwikkeling: het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken heeft toestemming gegeven voor “Remote searching”. Ofwel de engelse politie en de engelse inlichtingendiensten mogen in computers van burgers kijken zonder huiszoekingsbevel. Het hele artikel over deze ontwikkeling is te vinden in de Times.

Wanneer je een beetje thuis bent in de engelse taal lees dan dit artikel. De Times laat weten dat de engelse politie en inlichtingendiensten ook mogen hacken in opdracht van collega’s uit andere EU-lidstaten. De inhoud van de harde schijf van de bespioneerde mag aan de EU-lidstaten-collega’s worden overdragen. Privacy-organisaties en enkele parlementsleden hebben bezwaar gemaakt tegen deze vorm van digitale spionage.

Heftig, vind je niet!

Gelukkig Nieuwjaar allemaal

Na een verplichte vakantiestop gaan we er hier weer met frisse moed tegenaan. Gelukkig nieuwjaar allemaal!

Mijn handtasje staat ook in 2009 klaar om allerlei mooie spullen in te verzamelen. En wij houden onze ogen en oren natuurlijk open voor alle mogelijke computer.blog-praat.

Gezocht: Vrouwen met verstand van electronica!

Het vakblad HotSpot en PR bureau PR Matters starten in 2009 het Vrouwen Elektronica Panel. Dit panel geeft fabrikanten en retailers in de elektronica branche inzicht in het winkelgedrag en de wensen van vrouwen. What Women Want doet een oproep aan vrouwen vanaf 18 jaar om zich in te schrijven voor deelname aan het Vrouwen Elektronica Panel.

Als je het leuk vindt kun je als panellid ook tester worden voor elektronica fabrikanten. De mening van vrouwen is belangrijk voor hen dus daarom hebben we het als apart onderdeel van de inschrijving opgenomen.

Kom op dames! Aanmelden en actief meedoen natuurlijk.

Mac OS X boek

Mac OS XJawel, we hebben een eerste stap voor elkaar. Al stoeiend met ideeen heeft onze uitgever besloten dat er dan eindelijk een niet-Microsoft boek op de markt gaat komen. We gaan vandaag beginnen aan een boek over Mac OS X (en wellicht ook Snow). Dit boek is geheel voor de mens die niets met computers heeft en zicht echt geen raad weet met het bureaublad, met de Finder en met bijvoorbeeld iTunes.

Nu nog een boek over Linux en een boek over Open Office en dan ben ik helemaal tevreden!

Foto’s bewerken en afdrukken voor senioren

En weer zo'n juweeltje op de markt. Vanaf 23 november is dit volgende boek van onze hand te vinden in de boekwinkels:

Foto’s bewerken en afdrukken voor senioren

Foto' s bewerken voor seniorenNu het ouderwetse filmrolletje heeft plaatsgemaakt voor digitale foto’s, is het aardig om die nieuwe foto’s optimaal te benutten. Een digitale foto is meer dan een plaatje op papier. U kunt de foto bewer- ken voor een beter resultaat, u kunt een uitsnede maken, rode ogen wegwerken of de zon wat feller laten schijnen. Hiervoor hebt u geen professionele fotostudio nodig, maar een gratis programma in de computer dat makkelijk te bedienen is.

Ezels zijn het!

EzelsAangezien ik in de artikelen die ik schrijf toch ook graag de bedragen voor producten in euro's  wil laten zien, was ik deze morgen op zoek naar een tool op het web dat voor mij 5.000 pond kan omrekenen in Euro's. Middels een zoekopdracht (pond naar euro) verschijnt bovenaan in de zoekresultaten www.wisselkoersen.nl.

Braaf als ik ben klik ik op deze hyperlink en vul ik valuta-velden in in het kader Omrekenen. Vervolgens klik ik op de knop Bereken en nu gebeurt er gewoon niets!!! Helemaal niets. Ja, een JavaScript-foutmelding.

Na nog een keer en nog een keer proberen geef ik de moed op, er gebeurt nog steeds helemaal niets…..

 

Internet voor senioren

internet voor seniorenHet boek Internet voor senioren ligt in de boekwinkels en is nu ook online via A.W. Bruna Multimedia te bestellen. Internet voor senioren is voor iedereen die op latere leeftijd het internet wil gaan ontdekken. E-mailen, zoeken, surfen en chatten: met dit boek leer je in je eigen tempo en stap voor stap de mogelijkheden van internet kennen. Elk hoofdstuk bevat duidelijk uitleg die ondersteund wordt met zeer veel grote afbeeldingen.Door de praktische aanpak, zonder overbodige technische informatie, ben je in korte tijd in staat om zelf je weg te vinden op internet en kijk je elke dag even in je elektronische brievenbus of er nog nieuwe e-mail is binnengekomen.

Web in blik: registratie en ontwikkeling websites

Web in blikVoor een ieder die het wil horen: onze webwinkel is bij deze geopend.  Web In Blik is een winkel waar websites zonder poespas “uit voorraad” geleverd worden. Een Web In Blik is snel klaar – zelfs binnen enkele dagen – en bijzonder betaalbaar.

Maar bovenal is een Web In Blik makkelijk van inhoud te voorzien en makkelijk te beheren. Ook voor de meest verstokte digibeet.

De iPhone Gadget Guide

iPhone Gadget GuideVoor iedere iPhone gebruiker een hebben-dingetje, de iPhone Gadget Guide!

De Apple iPhone is dé must have mobiele telefoon van 2008. Het bijzondere aan de iPhone is, dat het eigenlijk drie apparaten ineen is: een gsm, een iPod met breedbeeld-scherm en een pda. Apple introduceert met de iPhone een compleet nieuwe gebruiker interface, waarbij de bediening geheel plaatsvindt via een aanraakgevoelig scherm, dat met één of twee vingers kan worden bediend.