Google verkoopt simlockvrije Android-telefoon

Google heeft een nieuwe telefoon vrijgegeven dat niet gekoppeld is aan een telefoonprovider. De Android Dev Phone 1 kan worden gebruikt bij ieder telefoonabbonnement. Jammer genoeg kan de telefoon alleen worden aangeschaft door geregistreerde ontwikkelaars.

De Android Dev Phone 1 is de opvolger van de smartphone G1, die T-Mobile in september introduceerde. In tegenstelling tot de G1 is de nieuwe Android-telefoon simlockvrij, waardoor gebruikers kunnen bellen via een netwerk naar keuze.

De eerste Dev Phone heeft ook een ontsloten bootloader, wat betekent dat ontwikkelaars hun eigen aangepaste versie van het Android-besturingssysteem kunnen ontwikkelen en gebruiken. Google zegt dat dit aantrekkelijk is voor programmeurs die wonen in gebieden waar de telefoonmasten van T-Mobile geen bereik hebben.

Dev Phone 1 is verkrijgbaar in achttien landen, o.a. Nederland. In Belgie kan de telefoon spijtig genoeg niet worden gekocht. Kopers moeten zich registreren op de Android Market en 25 dollar aanmeldingskosten betalen. Vervolgens kunnen ze een telefoon aanschaffen voor 399 dollar.

Lees ook:Afgelopen vrijdag – Android-dag
Lees ook:De G1 wordt spectaculair getoond
Lees ook:T-Mobile’s Android sterke concurrent iPhone
Lees ook:Apple lanceert goedkopere laptop
Lees ook:Backup je Gmail!

Eén reactie op “Google verkoopt simlockvrije Android-telefoon

  1. telefoonabonnementen vergelijken

    Die telefoon is wel echt fantastisch! Google blijft zichzelf ontwikkelen en krijgt steeds meer vingers in de pap op alle gebieden die er zijn!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.