Backup je Gmail!

Gmail backupNet als zoveel andere mensen maak ik steeds meer gebruik van mijn Google-account en dus ook van Gmail. Het is handig, erg handig om vanaf willekeurig welke computer mijn mail te kunnen bekijken en te kunnen versturen. Google regelt zijn zaakjes goed, het gebeurd maar zelden dat mijn Gmail-account niet bereikbaar is. Maar wat nu als de servers van Google defect zijn. Heb ik dan nog al mijn mail tot mijn beschikking?

Ook Google kan falen
Google is afhankelijk van vele servers, serverhotels en systeembeheerders. Wanneer er ergens in het hele Google-netwerk een probleem ontstaat kan dat kleine of soms ook grote gevolgen hebben voor jou en voor mij. Een klein probleem in het Google-netwerk kan een korte storing veroorzaken. Zo'n probleempje herken je doordat dat ene mailtje dat je voor je vriend hebt getypt niet verstuurd kan worden of gewoon spontaan 'weg' is.

Grote netwerk-problemen kunnen net zo goed bij Google ontstaan als bij iedere ander bedrijf dat data heeft op servers. Laatst, bijvoorbeeld, had Xs4All zo'n echt grote storing. Enkele dagen lang waren verschillende delen van Nederland niet bereikbaar middels internet. Met grote gevolgen voor het bedrijfsleven. Een langdurige storing bij Google kan ook grote gevolgen hebben, bijvoorbeeld voor je Gmail-account. Het is niet ondenkbaar dat je e-mailverkeer na een volledige crash van het Google-netwerk gewoon weg is. Ofwel…servers foetsie, e-mail foetsie!

De ontwikkelaars van Gmail Backup spelen in op het verlangen van ons allen om belangrijke gegevens veilig te stellen. Ze geven met het programma Gmail backup je de kans om je Gmail-inbox offline te bewaren en wanneer dit nodig is te herstellen.

Lees ook:Vertaal eenvoudig je (bijvoorbeeld engelstalige) Google Feeds
Lees ook:Azure, Windows in de wolken
Lees ook:AMD en zijn ontwikkelingen t.b.v. Cloud Computing
Lees ook:Google verkoopt simlockvrije Android-telefoon
Lees ook:Google Chrome 0.3.154.0 bèta

5 reacties op “Backup je Gmail!

  1. erik lindenburg

    Beste Francisca,
    Al eerder hebben grappenmakers zo’n soort tool gemaakt. Heb je gecheckt of deze wel veilig is?
    Zie ook http://webwereld.nl/ref/rss/50245

    Groeten, ook aan Victor G.B.,
    Erik Lindenburg

      /   Beantwoorden  / 
  2. Francisca

    Dag Erik,

    Je hebt een punt, absoluut. Je weet nooit zeker of software aangeboden op het web volledig veilig is. Lezers van dit artikel moeten je waarschuwing zeker serieus nemen maar kunnen net zo goed nooit meer het web op gaan. Gezien alle troep die je op het web oploopt.

    Groeten,

    Francicsa

      /   Beantwoorden  / 
  3. erik lindenburg

    Deel twee van je antwoord is een beetje makkelijk he?

      /   Beantwoorden  / 
  4. Victor spring in de bres...

    Als Google, Tweakers, znet e.d. deze tool aanprijzen, dan moet het toch niet nodig zijn dat een blogger geheel eigenhandig de code gaat kraken en analyseren, alvorens er een stukje over te schrijven.

    Ik bedoel maar, Erik: heb jij wel gecontroleerd of die onbespoten appel echt onbespoten was? Winkeliers beloven zoveel…

      /   Beantwoorden  / 
  5. erik lindenburg

    Dat vind ik een beetje appels met peren vergelijken, maar je hebt gelijk!

    Groet uit het immer mooie Rotterrrrrdam

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.