Fedora 10 is zo ver

Fedora 10 is er! Het Fedora Project laat weten dat Fedora 10 beschikt over verscheidene nieuwe technieken en dat Fedora 10 de basis legt onder de bestaande opensourcedistributie binnen organisaties.
Fedora 10 valt op met verbeteringen in de virtualisatietechniek voor online installaties en het beheer van opslagsystemen. Dit maakt het systeembeheer bij de host en de guest van virtuele systemen eenvoudiger en makkelijker te automatiseren. Fedora 10 bevat NetworkManager connection sharing. Hiermee kunnen laptop-gebruikers met een ethernet of mobiele breedbandverbinding internet-toegang bieden aan anderen laptopgebruikers.

Fedora 10 is getooid met het nieuwe grafische opstartsysteem Plymouth. Plymouth is door Fedora-vrijwilligers ontwikkeld en richt zich voornamelijk op ATI cards, maar zal in de toekomst worden uitgebreid om een bredere serie media cards te ondersteunen. Fedora 10 beschikt ook over een betere hardwareondersteuning voor een groot aantal webcams, en een betere afhandeling van printers, via ofwel een directe verbinding of in netwerken. Daarnaast is PackageKit, een hulpmiddel voor softwarebeheer dat zijn debuut maakte in Fedora 9, in de nieuwe versie uitgebreid met on-demand codec software installatie.

fedoraproject.org

Lees ook:De Media Center PC van Oktober 2008
Lees ook:AMD lanceert kaarten voor de budget-markt
Lees ook:Geweldig mooie laptop
Lees ook:Google Chrome 0.3.154.0 bèta
Lees ook:HCC Dagen, maar dan anders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.