Windows 7 is zeker weten een upgrade van Windows Vista

In reactie op een artikel op dit blog hier een demonstratie van Studio48 uit Groningen. Studio48 laat hier zien hoe je een installatie-DVD voor Windows 7 kunt maken.

Met Vlite kun je een nieuwe installatie-DVD voor Windows Vista maken. Je kunt bij het gebruik van Vlite onderdelen weglaten die je in Windows Vista niet gebruikt. Een erg handig programma.

Wat geeft nu de verbazing…Gebruik je Vlite om een nieuwe installatie-DVD voor Windows 7 te maken dan herkent Vlite Windows 7 alsof het Windows Vista is. Het programma werkt dus meteen voor Windows 7. Voor alle duidelijkheid, was Windows 7 een volledig nieuw besturingssyteem geweest dan had Vlite absoluut niet gewerkt. Dan was er een niet werkende installatie DVD gemaakt of Vlite had gewoon niet gewerkt.

Een overtuigend bewijs dat Windows 7 een upgrade is Windows Vista!

Lees ook:Mojave = Vista experiment
Lees ook:Windows 7 wordt uitgekleed
Lees ook:Windows 7 heeft zijn naam!
Lees ook:Stellarium
Lees ook:Vroege versie Windows 7 op Bittorrent

8 reacties op “Windows 7 is zeker weten een upgrade van Windows Vista

  1. stephan

    Windows 6.2 of Vista 2.0, in ieder geval geen Windows 7, dat is alleen de commerciele naam om het Vista-debacle nog te kunnen redden.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Nick

    Dis is echt het meest subjectieve blog ooit. “Windows 7 is zeker weten een upgrade van Windows Vista”. Nieuwe besturingssystemen worden altijd gebaseerd op het vorige.
    Bovendien staat Windows 7 nog in de steigers, Microsoft is van plan het pas ná 2009 te releasen. Dat betekend dat het nog meer dan 365 dagen duurt voordat de versie definitief uit is, daarin kan nog zóveel veranderen. Bestudeer liever eerst het nieuws voor je zoiets waardeloos op je ‘blog’ post.

      /   Beantwoorden  / 
  3. stephan

    @Nick

    Ik zou zeggen doe zelf ook eens onderzoek, en je zult tot de conclusie komen dat Windows 7 dezelfde kernel krijgt als Vista, en is daarom geen nieuwe versie maar een update (v6.2) van vista.

    En dat Windows dezelfde kernel gaat krijgen, dat is wel zeker, zeker gezien het driver debacle van Vista bij lancering.

    Daar is niets subjectiefs aan itt je reactie

      /   Beantwoorden  / 
  4. nick

    Microsoft gebruikt altijd het vorige besturingssysteem voor het nieuwe, dus dat het nu nog hetzelfde kernel heeft, is niet zo spectaculair. En hoe weet jij zo zeker dat Windows hetzelfde kernel blíjft houden? Dat verwacht jij, maar wie zegt dat dat ook gebeurd…
    En, zoals ik al zei, duurt het nog 1jaar+ voordat de definitieve versie uit is.

      /   Beantwoorden  / 
  5. Victor

    @Nick: Als Microsoft zelf meldt dat Windows 7 een soort upgrade wordt van Windows Vista, wie ben jij dan om dat te bestrijden. Ik neem toch aan dat Bill Gates beter weet wat er bij M$ gemaakt wordt dan jij!

    En dat dit weblog subjectief is, klopt. Misschien – beste Nick – dat het daarom ook Weblog heet. Wil je objectieve informatie over Windows dan moet je gaan naar… hmm… naar… he wat gek, er bestaan geen objectieve media. Oh ja, vergeten, objectiviteit bestaat niet in media.

    Geeft niets hoor Nick. Kan de beste overkomen.

    Maar mocht je toch een objectieve informatiebron over Windows gevonden hebben, dan hoor ik dat graag.

      /   Beantwoorden  / 
  6. nick

    Tja Victor, dacht jij dat er géén objectieve media bestond? Neem nou als voorbeeld Tweakers.net. Dit geven naast negatief Microsoft nieuws óók nog eens positief Microsoft nieuws! Dat is iig objectiever dan dit blogje. Bovendien zijn de andere blogs in deze catogorie (Zappen, reclamewereld, hoax, etc) ook veel objectiever dan deze.

      /   Beantwoorden  / 
  7. stephan

    @Nick

    Beste Nick, even voor de goede orde, jou definitie van opjectief is geen kritiek leveren op Microsoft?

    Kritiek is subjectief?

    Het probleem van Windows is de Kernel, daar zijn de meesten wel over eens, de rechtenstructuur van ALLE versies van windows is bagger te noemen, al zijn er wat verbeteringen aangebracht in vista, maar bij lange na niet voldoende.

    Windows heeft eigenlijk maar een aantal major versies uit gebracht
    - Windows 3.1 (3.11)
    - Windows 98
    - Windows NT (2000)
    - Windows Vista

    En er is nog steeds code van windows 3.1 te vinden, na bijna 17 jaar wordt het toch wel eens tijd dat men de boel van de grond weer opbouwt, ik had verwacht dat ze dat met windows 7 zouden hebben gedaan, helaas is dit niet het geval, en brengt microsoft, naar het zich laat aanzien, alleen maar optische wijzigingen.

    Als je hier toch iets positiefs en nieuws in kunt vinden dan verzoek ik je om deze informatie te geven.

    Waar microsoft wel heel goed in is, is de marketing hard op de trommel slaan over een windows versie die
    a. nog niet eens binnen afzienbare tijd te verkrijgen is
    b. in de Betafase niets meer is dan een servicepack voor vista.

    gek genoeg viel de hele “lancering” van de beta samen met de laatste release van Ubuntu, blijkbaar maakt microsoft zich zorgen over een OS dat een nog miniem marktaandeel heeft alleen dat vind ik al heel opmerkelijk

      /   Beantwoorden  / 
  8. Victor

    Windows 3.1? Dat was toch de laatste regel goede code van M$?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.