Nieuwe Ubuntu Desktop Editie

De nieuwe versie van Ubuntu is gelanceerd. Bekijk onderstaand filmpje eens. De grafische mogelijkhedenis zijn gewoon echt te gek!

Ubuntu® 8.10 Desktop Edition is getooid met de naam ook Intrepid Ibex. Deze Ubuntu versie is beter met draadloze verbindingen en beter met multimedia dan zijn voorgangers. Wat natuurlijk ook logisch is met de sprint die wij westerlingen met zijn allen maken op multimedia-gebied.

 

Ieder halfjaar  verschijnt een nieuwe versie van Ubuntu. Heb je op dit moment versie 8.4 (Hardy Heron) op je machine draaien dan kun je eenvoudig de overstap maken naar de nieuwe release Ubuntu 8.10.

BulletProofX
Een belangrijke toevoeging aan de nieuwe Ubuntu release is het programma BulletProofX. Wanneer er iets mis gaat met de grafische schil van Ubuntu kun je met het programma BulletProofX proberen een probleem te verhelpen. In het verleden verscheen na een crash van de grafische schil de terminal met zijn prompt. Dit is voor een echte linux-gek geen probleem. Ubuntu wil er voor iedereen zijn, dus ook voor degene die niet weten wat er achter de grafische schil van Ubuntu gebeurd. BulletProofX is een hele goede stap richting het toegankelijk maken van linux-distrubuties voor iedereen.

Lees ook:Eerste alfa Ubuntu 9.04 is een feit
Lees ook:Ubuntu-baas vindt Windows 7 geweldig
Lees ook:Mac software: CrossFTP Client 1.42
Lees ook:Spelen met Paparazzi
Lees ook:AMD en zijn ontwikkelingen t.b.v. Cloud Computing

3 reacties op “Nieuwe Ubuntu Desktop Editie

  1. stephan

    BulletproofX heb ik nog niet geprobeerd, ik maak meestal direct na een succesvolle installatie een copietje van de xorg.conf.

    Wat wel frappant is, is dat deze configuratiefile enorm klein is geworden, er wordt bijna niets meer via deze weg aangestuurd.

    Daar is in deze versie blijkbaar veel veranderd, wat ook leuk is, is de mogelijkheid om van een USB stick een ubuntu opstart live versie te maken, je kunt daarmee dus overal met je vertrouwde ubuntu aan de slag.

      /   Beantwoorden  / 
  2. stephan

    Dat van het filmpje kon al vanaf versie 7.10, dat is compiz, dit zit vast in Ubuntu vanaf v 8.04, je moet alleen wel even de advanced-desktop-settings van de repositories halen.

    Dat geld overigens ook voor de restricted extras, daarmee worden flash en diverse codecs geinstalleerd.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Francisca

    Hoi Stephan,

    Dat linux-versies op stick te zetten zijn wisten we al. Dit principe gebeurd ook met de distrubuties die je vanaf een DVD kunt opstarten. Het is een goede zaak dat deze ontwikkelingen er zijn. Met de steeds groter wordende USB-sticks kun werkelijk op stap gaan met in je handtas je digitale ik!

    Het programma BulletproofX zorgt er voor dat Ubuntu steeds geschikter wordt voor de digibeet. Spelen met het xorg.conf-bestand is echt niet weggelegd voor een digibeet. Er zullen altijd mensen blijven die zweren bij het werken met de terminal, het stoeien met de .conf-bestanden e.d. maar juist dit werken middels de terminal maakt nu net dat de digibeet niets snapt van Linux of zijn distrubuties. Het is dus echt goed dat BulletproofX er is. Ik kijk er naar uit om Ubuntu op mijn mac te zetten. Deze nieuwe versie nodigt mij echt uit Ubuntu nogmaals te bekijken, met mijn handtasje naast me!…:)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.