Eerste alfa Ubuntu 9.04 is een feit

De allereerste alfaversie van Ubuntu 9.04 ‘Jaunty Jackalope’ is een feit. Dit weekeinde heeft de Ubuntu gemeenschap de download opengesteld. De nieuwe in ontwikkeling zijnde Ubuntu-versie heeft de naam ‘Jaunty Jackalope’ (Keurige Krijgskonijn) gekregen. Jaunty is de opvolger van het vorige maand uitgekomen Ubuntu 8.10. Deze nieuwe Ubuntu-versie (het krijgskonijn) wordt officieel in april 2009 uitgebracht en er wordt van verwacht dat hij gaat opvallen door zijn (boot)snelheid en het gebruikersgemak.

Uiteraard moet deze alfaversie nog niet gebruikt worden in productie-omgevingen. Hij is het bedoeld voor ontwikkelaars, testers en liefhebbers die stabiliteitsproblemen voor lief nemen.

Lees ook:Nieuwe Ubuntu Desktop Editie
Lees ook:Ubuntu-baas vindt Windows 7 geweldig
Lees ook:Mac OS X Snow Leopard begin 2009 op de markt
Lees ook:Bootscherm Windows 7
Lees ook:OpenSUSE 11.1 is uit

Eén reactie op “Eerste alfa Ubuntu 9.04 is een feit

  1. stephan

    Helaas laat de eerste alpha release nog weinig zien van wat we kunnen verwachten, zelfs de achtergrond is nog dezelfde als van 8.10.

    De Beta zal straks een beter beeld geven, canonical heeft aangegeven dat ze op het gebied van de GUI grote plannen hebben.

    Ik ben in ieder geval heel benieuwd, en als het net zo eenvoudig te implementeren is als 8.10 dan ga ik ook direct over op 23 april als de final uit gaat komen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.