DS en Wii zetten 2009 nog meer in beweging

(van de website nintendo.com) Nintendo Ds gamers en Wii gamers kunnen ook in 2009 weer in beweging komen. In de loop van 2009 worden er weer tal van spellen gelanceerd.

Een voorbeeld: vanaf 20 februari kunnen DS-bezitters zich een nieuwe looproutine eigen maken met de release van Walk with me! Breng beweging in je leven! Iedereen weet dat lopen bijdraagt aan een evenwichtige en gezonde levensstijl, en deze nieuwe software voor de Nintendo DS zal spelers helpen om te ontdekken of ze wel actief genoeg zijn, met behulp van de twee activiteitenmeters.

De activiteitenmeter is een speciaal ontworpen om de stappen van de gebruiker van minuut tot minuut te tellen. De speler kan tot maximaal zeven dagen zijn stappen tellen en doelen instellen voor looproutines. Vervolgens kunnen gebruikers hun resultaten vergelijken met die van vrienden of gezinsleden, of zelfs met een hond. Het is mogelijk om de gegevens via de Nintendo Wi-Fi Connection te versturen naar wereldwijde klassementen. Voor het eerst is het in een titel voor de Nintendo DS mogelijk om Mii-personages te gebruiken. Deze kunnen in Walk with me! worden gemaakt, maar ze kunnen ook vanaf de Wii worden overgezet.

Natuurlijk gaat ook de Wii weer knallen in 2009! Het nieuwe jaar begint met de terugkeer van de GameCube-klassiekers Pikmin en Mario Power Tennis, maar dan in breedbeeld en met een nieuwe besturing. Het zijn de eerste delen in de NEW PLAY CONTROL!-serie; spellen die oorspronkelijk voor de GameCube werden uitgebracht, maar door de nieuwe besturing een nieuwe spelervaring leveren. De Wii-versies zullen mensen die de originele games hebben gespeeld vermaken met directere besturingsmogelijkheden, terwijl spelers die de originelen hebben gemist op de Wii de kans krijgen deze prachtspellen alsnog te ontdekken!

In deNEW PLAY CONTROL!-versie worden de unieke mogelijkheden van de Wii-afstandsbediening en Nunchuk gebruikt voor een meer intuïtieve spelervaring. Vooral het gebruik van de aanwijsfunctie maakt eenvoudige en snelle strategische acties mogelijk.

Lees ook:Wii: Sports Party
Lees ook:Wii verbonden met internet
Lees ook:Nieuwste Nintendo meteen uitverkocht
Lees ook:Disaster: Day of Crisis
Lees ook:Gaming vest van TN Games

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.