Beter beheer gebruikers in Windows 7

Gebruikersbeheer Windows 7Gebruikersbeheer zal in Windows 7 op een andere manier worden geregeld dan in Windows Vista. Zo melden de ontwikkelaars van het nieuwe besturingssysteem op hun weblog. Het gebruikersbeheer ofwel het UAC (User Account Control) zal in Windows 7 minder nadrukkelijk aanwezig zijn.

Aangezien heel veel mensen de schermvullende waarschuwingen van het UAC hoogst irritant vinden, is deze verandering ook zeker nodig.

Microsoft is van plan om vier verschillende UAC-niveaus te gaan gebruiken. Gebruikers van Windows 7 kunnen straks via het Configuratiescherm hun eigen beveiligingsniveau kiezen, waardoor er niet meer handmatig gerommeld hoeft te worden in het Windows-register om de werking van UAC te beïnvloeden. Microsoft introduceerde de prebèta van Windows 7 deze week tijdens de Professional Developers Conference 2008 in Los Angeles.

Lees ook:Windows 7 wordt uitgekleed
Lees ook:Azure, Windows in de wolken
Lees ook:Google verkoopt simlockvrije Android-telefoon
Lees ook:IBM biedt goedkope werkplek aan
Lees ook:Microsoft minder populair

Eén reactie op “Beter beheer gebruikers in Windows 7

  1. stephan

    Wanneer zouden ze bij Windows het licht zien en overgaan op een bewezen goed systeem (unix) daar valt toch wel een mooie gui om heen te bouwen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.