Microsoft minder populair

De populariteit van de laag geprijsde mini-laptops zorgen ervoor dat Microsoft minder hard groeit dan anders. Juist nu Microsoft kampt met de slechte verkoopcijfers van Microsft Vista komt deze verandering in de markt natuurlijk niet goed uit.

Mini-laptops hebben minder hardware-capaciteiten waardoor de zwaardere besturingssystemen er niet goed op draaien. Microsofts Windows Vista is een van de zwaardere besturingssystemen. Vista draait meestal niet op een mini-laptop. Microsoft probeert daarom een lichtere Windows-versie op de mini-laptops te krijgen. Toch zijn er veel verkooppunten van mini-laptops die er voor kiezen om een Linux-distributie met de mini-laptops mee te leveren. Microsoft verwacht dat met de komst van Windows 7 deze tendens wel weer zal rechttrekken. Windows 7 vraagt minder hardware-capaciteiten en is dus beter geschikt voor op de mini-laptops.

Lees ook:Verkoop Windows loopt achteruit door minicomputer
Lees ook:Mojave = Vista experiment
Lees ook:Beter beheer gebruikers in Windows 7
Lees ook:Meer foto’s Windows 7
Lees ook:Windows 7 zet serverpark MS op zijn kop

Eén reactie op “Microsoft minder populair

  1. stephan

    Windows 7 vraagt minder hardware-capaciteiten

    Eerst zien dan geloven, gezien de evolutie van Windows en het feit dat Windows 7, naar het zich laat aanzien, op dezelfde kernel draait, vraag ik mij af of ze inderdaad een lean mean OS kunnen ontwikkelen.

    Bovendien komt Windows 7 erg laat, hier heeft MS zich een beetje vergallopeerd, de eerste release candidate komt pas in 2010.

    Ze hebben in ieder geval geluk met de recessie, die voorkomt dat er veel EEE-PC’s zullen worden verkocht

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.