Verkoop Windows loopt achteruit door minicomputer

De verkoop van Windows-machines loopt gigantisch achteruit door de komst van de nieuwe mini-laptops. Op de mini-laptops wordt al zeer geregeld Linux geplaatst waardoor Microsoft nu echt een probleem aan het krijgen is. De nieuwe mini-computers is een erg snel groeiend
segment van de computerindustrie. Zo'n 30 procent van deze notebooks
draait op Linux.

 

Doordat er zo veel mini-laptops met linux werken zien steeds meer mensen dat er meer is voor computers dan alleen Windows.Dit is een grote bedreiging voor Microsoft. We juigen deze verandering in de markt natuurlijk allen maar toe!!

Lees ook:Microsoft minder populair
Lees ook:Azure, Windows in de wolken
Lees ook:Beter beheer gebruikers in Windows 7
Lees ook:T-Mobile’s Android sterke concurrent iPhone
Lees ook:AMD en zijn ontwikkelingen t.b.v. Cloud Computing

4 reacties op “Verkoop Windows loopt achteruit door minicomputer

  1. Nick

    Dit is echt een veelste subjectief. Dit blog zou gewoon linux.blog.nl moeten heten. En er zou een ander blog geopend moeten worden, windows.blog.nl. Ik wil wil wel.

    Bovendien blijkt dat Linux-netbooks 4x vaker worden teruggebracht dan de XP-netbooks. Dit omdat de gebruiker geen ervaring heeft met de linuxomgeving. Het klopt dat Windows nu minder wordt verkocht, maar ‘t is nog láng geen overwinning.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Francisca

    Dag Nick,

    Kom op Nick, de linux-gebruikers zeggen dat ik niets over Linux blog. Niemand is tevreden te houden blijkbaar.

    Het is gewoon goed dat er nu eindelijk verder wordt gekeken dan de bekende weg die Windows gebaand heeft. Ik ben niet tegen Windows, of tegen Microsoft. Ik ben zeker niet voor aleen maar Linux of voor alleen maar Mac. Ik ben er wel voor dat Linux zich ontwikkeld, ik vind het geweldig dat Mac zich ontwikkeld en ja ik vind het goed dat Microsoft wat minder macht krijgt.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Nick

    Regel dan dat er een linuxblog en een windows (en een macblog) komen, dan is iedereen tevreden? Dat lijkt mij de beste oplossing.

      /   Beantwoorden  / 
  4. stephan

    @Francisca

    Je moet maar zo denken, als iedereen klaagt over te weinig aandacht dan betekend dit dat je aardig neutraal en genuanceerd blogt ;)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.